Начало    Вход    За нас    Контакти
тел: 0897 883 445

Кранево, БългарияКранево се намира на брега на Черно море и е популярно сред туристите както в България, така и по света. Прекрасните плажове и живописните околности привличат много посетители. Селището, предлага чудесно съчетание от течаща минерална вода, свеж въздух, кристално чисто море и прекрасни плажове. Кранево се намира в непосредствена близост до останките на древните крепости Кранеа и Гераниа. Само на 2 км. северно от Кранево е красивият курортен комплекс Албена. Има директен асфалтиран път, свързващ Кранево и Албена, който пресича природния резерват Балтата.

Селището Екрене – така се наричало по рано Кранево, възникнало на място на древна римска крепост. На върха на платото западно от селото се намирала средновековна крепост останките на която са съхранени и до наши дни. Тази крепост по късно била включена отбранителната система от нос Калиакра до нос Емона, защитаваща независимостта на княжеството на Балик и неговите приемници Добротица и Иванко.

Всяко лято в края на май и началото на юни в Кранево се провежда фестивал, наречен Славянски венец. Деца от България, Русия, Украйна, Молдова, Беларус и др. се надпреварват в пеене, танцуване, хореография, сценични изяви.

През 2010 г. на територията на курортното селище е изграден плувен басейн „Аква лайф“ с олимпийски размери, оборудван за провеждане на международни състезания по плуване, водна топка и синхронно плуване. От 13 до 17 септември 2011 г. е проведен и Първи международен турнир по водна топка жени „Кранево къп“ под егидата на LEN.Оферти от Кранево
Хотели в Кранево